Αρχική Κλείσιμο
Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017
ΕΚΘΕΣΗ
Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017
+ Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΑΠΟ 21/09/2017 - ΕΩΣ 19/11/2017
Tα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής αφορούν στο πραγματοποιημένο έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων και απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια από το 2000. Στη φετινή διοργάνωση, θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις κατηγορίες: η πρώτη κατηγορία αφορά στην κατοικία, η δεύτερη κατηγορία αφορά στα κτίρια κοινόχρηστης λειτουργίας, ενώ η τρίτη κατηγορία αφορά στην ανακαίνιση. Στόχος των Βραβείων Αρχιτεκτονικής είναι η επισήμανση και η ανάδειξη εκείνων των σύγχρονων αρχιτεκτονικών πραγματοποιήσεων των οποίων ο κατασκευαστικός, τυπολογικός και μορφολογικός χαρακτήρας, καθώς και η ένταξη στο περιβάλλον, συνθέτουν μια δημιουργική πρόταση με ανανεωτικά στοιχεία, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής της τελευταίας πενταετίας. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πιστεύει ότι ο βασικός σκοπός ενός βραβείου είναι η αναγνώριση της ποιότητας ενός επιτεύγματος, πράγμα που σημαίνει επιβράβευση όχι μόνον του αποτελέσματος αλλά και της προσπάθειας όλων εκείνων που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση από ό, τι γίνεται συνήθως η δεύτερη επιτροπή επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής επισκέπτεται τα προτεινόμενα έργα.

Παράλληλα με τις συμμετοχές στη διοργάνωση των  Βραβείων Αρχιτεκτονικής, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας για σπουδαστές, ο οποίος αφορά στην φωτογραφική αποτύπωση των έργων που επιλέχθηκαν στην πρώτη φάση επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι σπουδαστές κληθηκαν να κατανοήσουν βιωματικά και να προβάλουν με τη δική τους οπτική τα προς βράβευση έργα.

Η απονομή των Βραβείων Αρχιτεκτονικής και του Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
21/09/2017 - 19/11/2017
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:
20/09/2017, 19:00
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00

Παρασκευή & Σάββατο 10:00 - 22:00

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

€ 7, € 3,5

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
HASHTAG ΕΚΘΕΣΗΣ:
#ArchitectureAwardsBM

ΧΟΡΗΓΟΙ