Αρχική Κλείσιμο
Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη
ΕΚΘΕΣΗ
Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη
ΑΠΟ 12/05/2016 - ΕΩΣ 29/05/2016
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των φοιτητών των τριών τελευταίων ετών (2012-2015) του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τα οποία βασίζονται σε γύψινα αντίγραφα μελών του σώματος τους.

Η έκθεση χωρίζεται σε 3 ενότητες με βάση τα θέματα πάνω στα οποία εργάστηκαν οι φοιτητές: Αυτοπροσωπογραφία, Το χέρι μου και Το βάρος μου.
Οι δημιουργίες των φοιτητών πάνω σ’ αυτά αποτελούν τη δική τους απάντηση στα ερωτήματα για τη σχέση που μπορεί να έχει το ακριβές αντίγραφο ανθρώπινου σώματος με το έργο τέχνης και τη σχέση της τεχνικής διαδικασίας του εκμαγείου με την τέχνη. Ερωτήματα διαχρονικά, στα οποία υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις από τους καλλιτέχνες.

Την έκθεση συνοδεύει έντυπο με κείμενα των Δημήτρη Παυλόπουλου, Δημήτρη Αναγνωστή, Μάγδας Αναγνωστή, και Μάρκου Γεωργιλάκη, στα οποία γίνεται προσπάθεια προσέγγισης των ίδιων θεμάτων από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Σχεδιασμός έκθεσης: Μάρκος Γεωργιλάκης, επίκουρος Καθηγητής, Σχολής Καλών Τεχνών και Ηρώ Μανδηλαρά, φοιτήτρια Σχολής Καλών Τεχνών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
12/05/2016 - 29/05/2016
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ