ΜΠΕΝΑΚΗ
Νέα Μουσείου Λεπτομέρειεσς
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
image title
1 pixel spacer
28/02/2017 - Ο Πύρρος Δήμας, Πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη

Ενίσχυση της Εκστρατείας Ανεύρεσης Πόρων (crowdfunding) του Μουσείου Μπενάκη με τη συμμετοχή του Έλληνα Ολυμπιονίκη
Με μεγάλη χαρά, το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας.

Ο σπουδαιότερος αθλητής της άρσης βαρών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται Πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη, με αφετηρία την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και την πρώτη ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) του Μουσείου. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο μπορούν να ενισχύσουν την εκστρατεία crowdfunding μέσω της ειδικής σελίδας που δημιουργήθηκε για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη.

https://give.classy.org/BenakiMuseumPyrrosDimas

Ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε πρόσφατα το Μουσείο Μπενάκη και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Μουσείο και να δει από κοντά τις σπάνιες φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1986.

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Άλμπερτ Μάγιερ, αποτέλεσε το ενθύμιο των Αγώνων για τις βασιλικές Αυλές της εποχής και για τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους βομβαρδισμούς του 1945 που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και κατέστρεψαν όλο του το αρχείο, το λεύκωμα με τις αυθεντικές φωτογραφίες έγινε πια σπάνιο και πολύτιμο.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Νέα Υόρκη με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Στόχος της παρούσας εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των $100,000 για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα πόλεις των Η.Π.Α, μέσα στο 2017.

Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της Αμερικής και ιδιαίτερα στους Έλληνες της Διασποράς, να θαυμάσουν αυτό το τόσο σπάνιο έκθεμα, και να «βιώσουν» στιγμές από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την κάμερα του σημαντικού φωτογράφου, Άλμπερτ Μάγιερ.

Πύρρος Δήμας - Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού "Πύρρος Δήμας"

Ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 (Βαρκελώνη), 1996 (Ατλάντα), 2000 (Σίδνευ) και χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004). Αναδείχθηκε 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, 1 φορά Πρωταθλητής Ευρώπης και πέτυχε 11 παγκόσμια ρεκόρ στην αθλητική του σταδιοδρομία.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας» είναι ένας φορέας που πραγματοποιεί προγράμματα αθλητισμού και εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους, ιδίως σε ευαίσθητες και απομακρυσμένες περιοχές και σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Μέσα στο 2017, ο Πύρρος Δήμας θα αναλάβει τη θέση Τεχνικού Διευθυντή της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Event Image
Αναβιώνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896

08/12/2016 - 16/12/2016
Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Διάρκεια
08/12/2016 - 16/12/2016

Χώρος
Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη