ΜΠΕΝΑΚΗ
Νέα Μουσείου Λεπτομέρειεσς
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
image title
1 pixel spacer
31/01/2017 - Οι φωτογραφίες των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύουν στην Αμερική
ΠΑΡΑΤΑΣΗ Εκστρατείας Ανεύρεσης Πόρων (crowdfunding) από το Μουσείο Μπενάκη
Η εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) του Μουσείου Μπενάκη παρατείνεται μέχρι τέλη Μαρτίου.

Το Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιεί την πρώτη του ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) με αφορμή την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Νέα Υόρκη με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Στόχος της παρούσας εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των $ 100,000 για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα πόλεις των Η.Π.Α, μέσα στο 2017.

Τα εκθέματα θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της Αμερικής και ιδιαίτερα στους Έλληνες της Διασποράς, να θαυμάσουν αυτό το τόσο σπάνιο έκθεμα, αλλά και να «ζήσουν» τις στιγμές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από την κάμερα του Άλμπερτ Μάγιερ.

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Άλμπερτ Μάγιερ, αποτέλεσε το ενθύμιο των Αγώνων για τις βασιλικές Αυλές της εποχής και για τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους βομβαρδισμούς του 1945 που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και κατέστρεψαν όλο του το αρχείο, το λεύκωμα με τις αυθεντικές φωτογραφίες έγινε πια σπάνιο και πολύτιμο.

ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ και εσείς κάνοντας μια δωρεά στο crowdfunding.benaki.gr

Event Image
Αναβιώνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896

05/12/2016 - 09/12/2016
Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Διάρκεια
05/12/2016 - 09/12/2016

Χώρος
Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Ηνωμένα Έθνη

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη