ΜΠΕΝΑΚΗ
Εκδηλώσεις Λεπτομέρειες
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
1 pixel spacer
Νέες Τεχνολογίες
1 pixel spacer
Διημερίδα «Δικτυωμένο Μουσείο. Νέα Μέσα και Καινοτόμες Ιδέες για τη Διεύρυνση Κοινού σε Μουσεία και Πολιτιστικούς Φορείς»
27/09/2011 - 28/09/2011
ΚΤΗΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ1 pixel spacer
Διημερίδα «Δικτυωμένο Μουσείο. Νέα Μέσα και Καινοτόμες Ιδέες για τη Διεύρυνση Κοινού σε Μουσεία και Πολιτιστικούς Φορείς»
Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CULTURAL ENVOY, το οποίο αφορά στη αφορά στη σύνδεση των πολιτιστικών οργανισμών με καινούργιες κατηγορίες κοινού(διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνότητες, διαφορετικές ηλικίες ή κοινότητες, κ.ά.) μέσα από τη χρήση καινοτόμων προϊόντων που θα εξυπηρετήσουν την επικοινωνιακή στρατηγική τους. 
Βασική επιδίωξη της επιστημονικής αυτής συνάντησης είναι η δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε δύο κρίσιμους τομείς ενδιαφέροντος της μουσειακής κοινότητας: τον σχεδιασμό και την παραγωγή ερμηνευτικών τεχνολογιών και την ανάπτυξη στρατηγικών για την προσέγγιση διευρυμένων ή διαφορετικών κατηγοριών κοινού. 

Οι κεντρικές ομιλίες της διημερίδας θα γίνουν από τις δύο επίτιμες προσκεκλημένες του Μουσείου Μπενάκη, την Nancy Proctor (Head of New Media στο Smithsonian American Art Museum των Ηνωμένων Πολιτειών) και την Allegra Burnette (Creative Director of Digital Media στο Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης), ενώ παράλληλα θα πραγματοποηθούν εισηγήσεις από γνωστούς Έλληνες μουσειολόγους και ερευνητές. 

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Ελληνική, αλλά θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση και στην Αγγλική. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δείτε εδώ τις παρουσιάσεις:
Nancy Proctor "Το μουσείο ως παραγωγός δικτύων επικοινωνίας: Βασικές αρχές και πρακτικές για την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές ή συσκευές χειρός"
Allegra Burnette "Η διεύρυνση της έννοιας του μουσείου: Επικοινωνία πέρα από το Διαδίκτυο"
ΕΡΤ Α.Ε. ΕΡΤ online
LIFO ελculture.gr
forfree Περιοδικό ΔΟΜΕΣ
culturenow.gr κοντέινερ
Διάρκεια
27/09/2011 - 28/09/2011

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη

Ώρες
10.00 - 17.00

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη 

Πληροφορίες
Αθηνά Ησαϊα : 210 362 2096 & 210 362 2970, xana@otenet.gr

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Χορηγοί