ΜΠΕΝΑΚΗ
Μελλοντικές Εκθέσεις Λεπτομέρειες
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
1 pixel spacer
Θεόφιλος
15/09/2010 - 31/10/2010
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ1 pixel spacer
Θεόφιλος
Έργα από τη Συλλογή της Εμπορικής Τράπεζας
Η έκθεση περιλαμβάνει ένα σύνολο είκοσι πινάκων από τη συλλογή έργων τέχνης της Εμπορικής Τράπεζας. Δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του Μυτιληνιού ζωγράφου, στο οποίο αποτυπώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική. 
Τα έργα της συλλογής περιλαμβάνουν μια επιλογή από τη συνήθη θεματογραφία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ: ιστορικές ή μυθολογικές σκηνές, παραστάσεις παρμένες από ταχυδρομικά δελτάρια και παλιές λιθογραφίες ή φωτογραφίες, τοπία και εικόνες της καθημερινής ζωής. 
Η συλλογή των είκοσι έργων του Θεόφιλου που παρουσιάζεται στην έκθεση ανήκει στην Εμπορική Τράπεζα από τη δεκαετία του 1980 και, με την εξαίρεση κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό στο σύνολό της. 
Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας Θεόφιλος (Αθήνα 1967), σε επιμέλεια των Γιάννη Τσαρούχη και Γιώργου Μανουσάκη και κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη, μια έκδοση που συγκεντρώνει πάνω από 300 έργα του ζωγράφου. 
Επίσης, κατά τη διάρκειά της θα προβάλλεται το αφιέρωμα της εκπομπής Παρασκήνιο με τίτλο «2003 – Θεόφιλος ξανά, σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη.
ΕΡΤ Α.Ε. ΕΡΤ online
LIFO ελculture.gr
forfree κοντέινερ

Educational Program image
Συντροφιά με τον Θεόφιλο
Διάρκεια
15/09/2010 - 31/10/2010

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη, Εμπορική Τράπεζα

Χορηγοί