ΜΠΕΝΑΚΗ
Μελλοντικές Εκθέσεις Λεπτομέρειες
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
1 pixel spacer
Μικρά ερωτήματα Μεγάλα Ερωτήματα 
3 ταινίες των Peter Fischli & David Weiss
09/04/2015 - 17/05/2015
ΚΤΗΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ1 pixel spacer
Μικρά ερωτήματα Μεγάλα Ερωτήματα 
3 ταινίες των Peter Fischli & David Weiss
Εγκατάσταση τριών ταινιών των Ελβετών καλλιτεχνών Peter Fischli και David Weiss. 

Το Der Lauf der Dinge (Ο Τρόπος που Πάνε τα Πράγµατα 1986-7), μία από τις πιο σημαντικές ταινίας της εποχής µας από την πρώτη της παρουσιάση στην Documenta 8 στο Κάσελ, ακολουθεί την επισφαλή ζωή των αντικειµένων σε µια αλληλουχία συναρπαστικών, δραµατικών και διασκεδαστικών γεγονότων ενορχηστρωµένων από τους δύο καλλιτέχνες στο στούντιό τους. 

Στη Der geringste Widerstand (Το Σηµείο της Μικρότερης Αντίστασης, 1980-1) και στη Der Rechte Weg (O Σωστός Τρόπος 1982-3) πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες Fischli και Weiss, µεταµφιεσµένοι σε Αρουραίο και Αρκούδα, αντίστοιχα. Περιπλανώµενοι στις Ελβετικές Άλπεις και στους δρόµους και γκαλερί του Λος Άντζελες αντιµετωπίζουν θέµατα µικρά και µεγάλα. Οι δύο καλλιτέχνες µιλάνε για τη ζωή, τη φύση, την τέχνη, τα χρήµατα, την αλήθεια, το καλό και το ωραίο. 

Το έργο των Fischli και Weiss έχει εκτεθεί σε σηµαντικά µουσεία και Μπιενάλε σε όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες εκπροσώπησαν την Ελβετία στη Μπιενάλε της Βενετίας το 1995 και το 2003. Επίσης, έλαβαν µέρος στην Documenta 8 (1987) και 10 (1997). Το 2006 η Tate Modern παρουσίασε μεγάλη αναδροµική τους έκθεση με τίτλος Λουλούδια και Ερωτήσεις, η οποία ταξίδεψε στο Kunsthaus της Ζυρίχης και στο Deichtorhallen του Αµβούργου. Τα τελευταία χρόνια, ατοµικές εκθέσεις παρουσιάστηκαν στο Art Institute του Σικάγο (2011) και στις Serpentine του Galleries στο Λονδίνο (2013). 
Ο David Weiss πέθανε το 2012. Ο Peter Fischli ζει και εργάζεται στη Ζυρίχη.

Επιμέλεια έκθεσης: Radio Athènes
The Swiss Arts Council Pro Helvetia OUTSET Contemporary Art Fund (Greece)
Μόνιμοι Χορηγοί επικοινωνίας_2015_α_μέρος Μόνιμοι Χορηγοί επικοινωνίας_2015_β_μέρος